Basket_selected Koszyk:
Koszyk jest pusty

Polityka prywatności

Polityka prywatności

1.Klient dokonując rejestracji w sklepie internetowym wyraża zgodę na gromadzenie i przetwarzanie przez firmę NATUR-R Rafał Ruszkowski danych osobowych podanych w formularzu danych osobowych w rozumieniu Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych(Dz.U.z 2002r.nr 101 poz.926 z pózn.zm.)wyłącznie w celu realizacji umowy sprzedaży,dokonywania rozliczeń oraz rozwiązywania ewentualnych reklamacji.

2. Dane osobowe są chronione zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997r. o ochronie danych osobowych (t.jDz.U. nr 101 z 2002r.,poz.926 z póżn.zm.)w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osób trzecich.

3. W przypadku wyrażenia przez Klienta dodatkowej zgody dane osobowe będą przetwarzane przez Sklep w celu informowania Klienta o nowych towarach,promocjach i usługach dostępnych w Sklepie.

4. W przypadku założenia konta w sklepie NATUR-R Klient ma prawo wglądu do swoich danych,korekty oraz żądania usunięcia ich z bazy danych sklepu.

5. Serwis zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.

6. Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.

7. Operator serwisu (natur.com.pl) jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.

8. Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:

- dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika,przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie,aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę;

-  przygotowania statystyk pomagających poznaniu preferencji i zachowań użytkowników,analiza tych statystyk jest anonimowa i umożliwia dostosowanie zawartości i wyglądu serwisu  do panujących trendów

-  możliwości logowania do serwisu

-  utrzymania logowania użytkowniaka na każdej kolejnej stronie serwisu

9. Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) - sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień.
10. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies)w urządzeniu końcowym.
11. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu.
12. Pliki (cookies) z których korzysta serwis (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą.
13. Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta.